maanantai 11. maaliskuuta 2013

Bristol



Niinpä koitti myöhäinen helmikuun ilta, aurinko oli jo mennyt nukkumaan pilvipeiton alle, vain herätäkseen taas uuteen aamuun. Auttaakseen myös väsyneet matkailijat aamupalalle Holiday inn Bristolin ravintolasaliin. Vanha kokkikin on ihmeen pirteänä kohti uusia seikkailuja.



Aamiaisella oli tarjolla loistava englantilainen aamiainen, johon sisältyi Cumberlandin makkaraa, Black puddingia, munakokkelia, papuja tomaatikastikkeessa, paistettuja herkkusieniä, paneroitua koljaa,pekonia, grilli tomaatteja ynm.ynm.
Kyllä näillä eväillä jaksaa!!



















Kävimme syömässä "Bay Horse" ravintolassa, jossa kaikki annokset maksoivat 2-8 puntaa. Erittäin halpaa ja todella laadukasta ja maukasta ruokaa.




Chili Con Carne oli todella kunnolla maustettu ja oluen kanssa tietysti parasta.






Meininkiä ei Bristolissa puuttunut ja tässä muutama kuva pubikierrokselta, jossa isäntänä vai voisiko sanoa emäntänä toimi Nina from Bristol


Ensimmäisenä tunnelmia "Mother Ruinista"

 
Nina, Pia ja Dean!



 Olisiko "Old Rosie" siideri tehonnut tyttöihin?






"Anchor Pub"

 Mitähän tässä pohditaan?







Attick Barin tunnelmia





Satamassa joskus yöllä!

 Pizzerian seinää koristi hai. Kyllä Britit osaa

 

Pizza maistuu myös bussissa yöllä ja hauskaa on!

 


Ninan kotikatu "Kipling Road"

Kämpillä Ninan oli tunnelma tiivis ja........

 






takapihalta löytyi kaljatölkeistä tehty sohva. Tämä on nykytaidetta ja kestää muuten istumisenkin.



 Löytyipä Bristolista kertakaikkisen hienoja vinyylilevyjä! Alkuperäinen Elviksen "All shook up" vuodelta 1958 ja The Plattersin "The great pretender" ja "Only you" vuodelta 1966





Graffitit olivat massiivisia ja todella upeita



 




The Slug and Lettuce tarjosi parhaan lasagnen mitä olen koskaan syönyt. Mausteina oli Tikka masalaa, currya, korianteria, kanelia,  inkivääriä, valkosipulia ja pinjan siemeniä.


 Tytöt söivät bataatista tehdyn perunasalaatin ja hyvää oli!


Vierailimme myös yliopistolla




 Viimeinen yö Englannissa vietettiin Renessaince hotellissa Heatrowlla


 

Iltapala aulabaarissa toastia ja Guinnesia



Terminaaliteet ennen koneeseen nousua







Goodbye London and Peace! Ja tietysti huippu ruoat Englannin malliin( Possua, nautaa, punasipulia, paprikaa, tomaatti, ranut ja runsas juusto pinnassa.)

Tästä Englannin reissusta jäi päällimmäisenä mieleen kuinka ystävällisiä englantilaiset ovat ja tietysti hyvä ruoka ja mahtavat pubit.
Ehkä kuitenkin mitättömän pieni asia voi saada aikaan paljon!
Bristolissa oli seuraava Graffitti, joka ainakin allekirjoittaneessa aiheutti monen asteisia vaikutuksia.
Tämä kuvaa hyvin nyky yhteiskunnan epätasa-arvoa. Kolme tärkeää asiaa, jota myös John Lennon toisti monessakin laulussaan "Love, Peace and understanding"




Juttu onkin hyvä lopettaa Lennonin hienoon " Imagine" kappaleeseen.



London calling


Tämä tarina on hyvä aloittaa Clashin "London calling" kappaleella , jossa on paljon totuutta tänäkin päivänä ja sopivasti anarkiaa, joka tietyssä mittakaavassa toimii aina!

Nuoruudessani haaveilin pääseväni näkemään nuo legendaariset kadut ja paikat, joista luin vain lehdistä. Kadut, joita kuluttivat niin Rolling Stonesin, Kinksin; Beatlesin kuin muiden suosikkibändieni jäsenet. Kadut, joista niin monet taiteilijat kuin kirjailijatkin saivat ideansa ja joista mielikuvitus tuotti klassikkoteoksia meille
nykysukupolven ihmisille.





Lontoo, tuo tarinoiden- ja muodinkaupunki. Kaupunki, joka antaa kaikille jotain, joka jättää jälkensä.

Piti elää yli 50 vuotta nähdäkseni, kokeakseni ja ennenkaikkea ollakseni fyysisesti niillä paikoilla, mistä olen ammentanut niin paljon henkistäravintoa vuosien varrella, niin musiikissa kuin kirjallisuudessakin.







Tervetuloo toivotukset lontooseen oli odottamassa Heatrow:n kentällä, josta metrolla Kings hotelliin, joka sijaitsi loistavalla paikalla Hyde parkin vieressä. Hotelli oli muuten loistava, mutta kylmä. Siispä vieressä olevaan Golden Lioniin ottamaan lämmikettä









Sunnuntaiaamu aloitettiin kaupunkikierroksella kensington gardenista.



Sieltä Hyde parkiin, jossa rollarit esiintyivät vuonna 1969







 Hyde parkista löytyi Lido kahvila, jossa. tytöt tilasivat teetä ja porkkanakakkua, itse ajattelin aloittaa aamun hyväksi todetulla Bloody Marylla, mutta kuppilasta oli tomaattimehu loppu, joten sain loistavan aloituksen päivään valkoviinin, vodkan ja paikallisen maustekastikkeen sekoituksesta.






















Pakolliset turistinähtävyydet on koettava, ehkä se kuuluu asiaan?






















Lounaalla Taylors Walkerissa Sohossa. Vanha kokki testasi Sunday Roastin pintillä paikallista olutta ja totesi homman toimivan.


Jotkut söivät kasvispiirakkaa, muussia ja muita "rehuja". Jokainen valitsee mieltymystensä mukaan täälläkin. Onhan Englannissakin valinnan vapaus.










Pakkohan se oli käydä tutustumassa Harrodsin tavarataloon vain todetakseen, että kallista on suomalaisen kokin palkoilla ostella täällä. Niinpä palkankorotusta odotellessa tyytykäämme halvempiin paikkoihin.






Paddington oli myös paikalla.








  Tällaisiakin olisi ollut tarjolla, mutta jätin väliin ja tyydyin pinttiin



Piccadilly circus, Baker street, Soho, Hyde Park, Kensington garden ynm. ynm. legendaariset paikat olivat päässäni  mielikuvina kunnes koin ne paikan päällä.


Lontoo näytti niin hienot kuin vähemmän hienot kasvonsa ja vain todistaakseen, että kaikki ei ole sitä mitä tv näyttää meille täällä pienessä suomessa

.

So how can you tell me you're lonely, 
and say for you that the sun don't shine, 
Let me take you by the hand and lead you through the streets of London.
I'll show you something to make you change your mind. 




Illan tullen, yön saapuessa desperaadot ratsastaa, mutta tällä kertaa Megabussilla kohti lounais-englantia ja Bristolia.


Ainut, mikä jäi harmittamaan oli, etten nähnyt Waterloon auringonlaskua ja sitä onko se yhtä taianomainen kuin Ray Davis väittää?