perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kohti auringonlaskua

Niin se taas kesäloma alkaa, tosin itselläni viikon sairaslomalla. Keittiöslangia käyttääkseni "vedin käteen" eli leikkasin sievän haavan käteeni, sillä seurauksella, että vasenta kättäni koristaa nyt kolme tikkiä.




Mennyt vuosi oli työntäyteinen, ne tuhannet ja taas tuhannet asiakkaat, jotka vuoden aikana ruokimme, ovat työllistäneet meitä joinakin viikkoina vähemmän kun taas välillä on painettu hommia oikein kunnolla. On ollut buffaa, bankettia, hödeä on väännetty, musea kauhottu tuhansia litroja, salaatteja sekoiteltu, lihoja ruskisteltu, lämppäreitä vedetty pitkin messuhalleja, misapisteitä rakennettu, on naurettu yhdessä, välillä pinna on ollut itsekullakin kireällä, mutta me ollaan selvitty kaikesta tuosta. Se on vaatinut meiltä yhteistyötä, ymmärrystä ja lojaalia asennetta työkaveria kohtaan. Me hoidettiin mennyt vuosi loistavasti ja tuleva hoidetaan vuotta viisaampina ja kokeneempina.

Itselläni oli haave päästä takaisin synnyinseudulle jatkamaan tällä valitulla tiellä, mutta homma jatkuu edelleen täällä Jyväskylässä ja entisessä paikassa entisten työkavereiden kanssa. Hyvä sinänsä, sillä tällaisessa työporukassa on onni työskennellä.
Siispä tyydyn tällä kertaa Savonlinnassa ainoastaan kesänviettoon ja lomailuun. Grillikausikin on potkaistu käyntiin jo vapulta ja sitähän jatketaan aina pitkälle syksyyn asti. Nyt kannattaakin grillailla ja viettää yhteistä aikaa hyvän ruoan ja juoman parissa,virittää hienoja juttutuokioita kauniissa luonnossamme. Sanotaanhan, että dialogi on parempi vaihtoehto kuin monologi. Taisipa Alangon Ilkkakin todeta sen laulussaan, että "yhdessä teemme stereon".


Tosin seitsemän päivää selvinpäin voi olla liian kova pala näin kesälomalla, enkä aio edes yrittää sellaista.

 Itse aion kesälomalla tehdä:
 Syödä lörtsyjä Savonlinnan torilla, grillata, olla humalassa.....ja krapulassa( harmillinen juttu, mutta.... So?), uida Saimaassa, saunoa, Seahorsessa kossu snapsit ja wieninleike, lukea jälleen kerran "Matka Charlien kanssa", kuunnella hyvää musaa, käydä kerubissa, chillailla, nauttia Caperossa maailman parasta pizzaa, juoda kesän ensimmäisen calvadoksen, nähdä vanhoja kavereita, käydä Olavinlinnassa, tuntea aamukasteen varpaissa, Casinon saarella pussikaljaa, kokea Pata-krouvin huuma, lentää muille maille vierahille, rakastaa ja tulla rakastetuksi, olla hyvä ihminen.
Siinäpä matkaa kerrakseen, mutta kaikki se tulee, mikä on tullakseen.
Siispä nauttikaa kesästä ja " Take care".

Minä ainakin "ratsastan" kohti auringonlaskua ja kuuntelen Summertime bluesia.