keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Syksy 2014

Tämä syksy jää "vanhan" muistoihin poikkeuksellisena syksynä, sillä nyt on ollut aikaa toteuttaa itseään. Tämä syksy lienee yksi käännekohta tässä elämässä. On ollut aikaa pohtia elämän tarkoitusta ja on todennäköisesti tajunnut paljon sellaista, mitä ei ole aikaisemmin huomannut. Kaiken tämän lisäksi on tullut luettua, liikuttua, kirjoiteltua ja tietysti kokkailtua. On voinut tehdä paljon sellaista, mikä töissä ei välttämättä onnistu. Tehty sellaista, mikä sotii kaikkia taiteen sääntöjä vastaan. Mutta:


Katsellaanpa vähän ruokapuolta:
Italialaista iltaa vietettiin ja sehän lähti tomaattikastikkeen teosta, joka sai kiehua aikansa kunnes maut olivat kohdillaan eli bueno. Kuunneltiin italialaista musaa ja oltiin jättiläisen varjossa niin kuin Eros Rammazzotti sen ilmaisee "L,ombra del gigante". Musa oli yhtä imelää kuin jälkkäriviinikin.




 Vaadittiin tietysti aitoa italialaista pastaa, jota Nina olikin toimittanut vanhalle isälleen aina Roomasta asti. No pastan keitto onkin yhtä tarkkaa hommaa kuin perunoiden keittäminen.Vaikuttaa helpolle, mutta pelkillä vokaaleilla ei viisuja voiteta eli pikkujutut ratkaisee voittajan. Tuntuu yksinkertaiselta, mutta mutta? Onneksi on tullut opeteltua tuo homma, sillä tää on se juttu!



Pasta a,la old man with mozzarella and basilico.


Jälkkäriksi tein punaviinissä keitettyä päärynää, chilillä maustettua valkosuklaa moussea ja


jälkkäriviininä toimi chileläinen Emiliana.Loistava valinta.


 Toimi myös valkosuklaan kanssa. Loistava menu, hyvä seura ja hieno ilta, joka pitää ottaa uusiksi.



Vanhan perinneruokaviikolla syötiin "evakkoa" eli Karjalanpaistia ja makaroonilaatikkoa. Tämä makumaailma yhdessä toimi jo lapsuudenmailla savon sydämessä ja toimii edelleen.







Back to the 70,s oli myös perinneviikon ohjelmassa. Johon kuului paneroitu porsaanleike, paistetut perunat, pikkelöityä kurkkua, paistettua sipulia ja tomaattia.
Näissä bileissä musa näyttelee yhtäsuurta osaa kuin hyvä ruokakin.




Ja huomatkaa Oiva Toikan suunnittelema alkuperäinen 70-luvun stobe. Yksinkertainen on kaunista.







Jälkkäriksi tehtiin rommilla ja vaniljalla maustettua rahkaa, koristeeksi tuoretta mangoa ja suklaata.
Vaikka ulkona satoi, musa ja ruoka toimivat.




Tapaspöytä katettiin joskus  viikonlopun hämyssä. Menu: Itse tehty perunasalaatti, parmankinkku, chorizo, maa-artisokka, aurinko kuivattutomaatti, erilaisia juustoja, suolakeksejä, itsetehty patonki, vihersalaatti, chilipyörykät, marinoitu sipuli.






Jälkkäriksi muunnelma tiramisusta. Kyllä misut tykkäs jos itsekkin.



Välillä vähän kevyemmin, Bataatti-paprikakeitto maustettuna ruskeilla pavuilla ja chilillä. Tuoreen itsetehdyn leivän kanssa. Mikä ettei toimi?







"stairway to heaven" biisin innoittamana tehty jälkkäri, joka koostui mustaherukkahillokkeesta, kookoskakusta, mascarbone-rommivaahdosta ja portaat tehty hunajasta/sokerista.






HALLOWEEN 2014





Chilillä ja rosmariinilla maustettuja lammaspyöryköitä tomaatti-basilikakastikkeessa




Leipäjuustoa, kanelikermaa ja mustaherukkahilloketta.











SOMEDAY ON OCTOBER:







 Porkkanacarpaccio, chili-salviamakkaraa, Gratinoidut juustoleivät frisee salaatilla




Mikes special pizza: Jauheliha, salami, paprika, sipuli, tomaatti, ananas




Digestive, mascarbone-valkosuklaavaahto, ananasta ja mangoa




Fyysisesti sairaana vietetty syksy on kääntynyt henkiseksi juhlaksi. Pienet asiat on muuttuneet suuriksi ja päinvastoin.


It,s up to you, what,s your pleasure !