Teimme kaikkea savolaisesta pitopöydästä aina coeur de filet provencaleen. Muikut lienee ollut kesän hittituote olimmehan tuossa savon ja karjalan välimaastossa. Niitä tehtiin paistettuina, friteerattuina, valkosipulimuikkuina, uunimuikkuina, marinoituina muikkuina, mutta kesän kohokohta kuitenkin lienee rantakala, jota pääsin valmistamaan ensimmäistä kertaa ja paikassa, joka lienee yksi hienoimmista tähän tilaisuuteen. Koskenranta, ilta-aurinko valaisee rannan koivuja, synnyttää varjoja viime säteillään, järven takaa voit kuulla tangon kaihoisan sävelen lavalta. Onko se itse Olavi Virta joka siellä laulaa? No ei nyt sentään, mutta hetki on ainutlaatuinen.
Rantakala valmistettiin vanhassa padassa avotulella ja nautittiin koskenrannalla itsetehdyn ruisleivän ja uusien perunoiden kanssa. Enpä ole sen jälkeen vastaavaan paikkaan päässyt ruokaa valmistamaan ja epäilen, että tuskin enää pääsenkään, mutta toivotaan, että onni suosii vielä edes kerran.
Näin uuden vuoden alussa sitä odottaa tulevalta vuodelta paljon. Jotain uutta voisi tapahtua työnkin puolesta, jotain erillaista kuin perus- joka päiväistä lounasta. Paljon erilaisia tilaisuuksia, erikoisia menuja ynm. ynm.
Uskon, että tästä tulee hyvä vuosi!
Niin se biisi, josta tää juttu sai alkunsa oli muuten Topi Sorsakosken ja Agentsin "Yksi ainoa ikkuna".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti